Meer passie en plezier.

Iedere dag opnieuw doen je leerlingen of studenten een beroep op jouw sociaal-emotionele vaardigheden. Hun gedrag kan een bron van stress zijn. De manier waarop je daarmee omgaat, bepaalt de impact die deze stress op je heeft. Goed omgaan met je eigen emoties, biedt je bescherming tegens stress. Hoe jij je als leerkracht voelt, is daarbij doorslaggevend. Zit je goed in je vel, dan sta je goed voor je groep. Bevlogen en ontspannen.

Jij bepaalt jouw eigen kwaliteit

Als leerkracht ben je zelf je belangrijkste instrument. Jouw persoonlijke pedagogische bekwaamheden bepalen de kwaliteit van jouw onderwijs. Als jij blij wordt van je werk, dan kun je er ten volle zijn voor de kinderen, hun ouders en je collega’s. Dat vraagt om zorg en aandacht voor jezelf.

Met CARE for teachers, dat speciaal is ontwikkeld voor onderwijsprofessionals, word je je bewust van je eigen automatische emoties, patronen en reacties. Je leert deze goed te reguleren zodat je een bewuste keuze kunt maken. Je vergroot je sociaal-emotionele vaardigheden en werkt aan je mentale en fysieke gezondheid. Als je zelf je eigen emoties kunt hanteren en in balans bent, kun je je effectiever richten op je leerlingen of studenten. CARE for teachers biedt zo een krachtige basis om te kunnen omgaan met stress en zo beter, met meer passie en plezier, lesgeven. Zo zorg je voor een positief emotioneel klimaat in je groep en dat is de beste leeromgeving die je je leerlingen of studenten kunt bieden. Met betere leerprestaties als resultaat.

‘Zit je goed

in je vel, dan sta

je goed voor je groep’

ERVARINGEN

“Ik vond CARE een geweldige ervaring. Lees verder


Stefanie Geurtsen, docent, middelbaar beroepsonderwijs

“Ik vond het erg leuk om met een aantal van mijn collega’s… Lees verder


Dineke de Gooijer, intern begeleider, primair onderwijs

“De mindfulness- en compassietrainingen had ik al eerder gevolgd… Lees verder


Corrie Charité, leerkracht, primair onderwijs

“Toen ik aan de training begon, was ik erg somber. Lees verder


Marie-Christine Martin, docent Frans, voortgezet onderwijs

“CARE is een echte aanrader. Lees verder


Alie Blok, docent en decaan, voortgezet onderwijs

Ja, ik wil graag meer weten over CARE for teachers!