Nuchter, vakkundig, met een warm hart.

CARE for teachers is de sterke combinatie van de beide werelden van onderwijs en mindfulness.

Nuchter, vakkundig, met een warm hart. Dat is Patries Dekkers, directeur van CARE for teachers Nederland en België. Nadat ze door Christa Turksma, een van de oprichters van CARE for teachers, was opgeleid tot facilitator, is ze gevraagd het programma in Nederland en België te introduceren.

In 2016 kwam Patries in contact met Christa Turksma en Mark Greenberg. Ze was nieuwsgierig naar CARE for teachers omdat het programma bekendstaat om zijn sterke vertaling naar de praktijk. Patries was er direct van overtuigd dat ook het Nederlandse onderwijs daar baat bij kan hebben. Onderwijs vormt een essentiële sleutel in de ontwikkeling van kinderen en de maatschappij. Leraren zijn het professioneel kapitaal om de toekomstige generatie te helpen hun talenten optimaal te ontwikkelen.

Als onderwijsprofessional ben je zelf je belangrijkste instrument. Dat vraagt om zorg en aandacht voor jezelf. CARE biedt krachtige interventies, direct inzetbaar en uitgebreid wetenschappelijk onderzocht door Mark Greenberg en Tish Jennings. CARE rust onderwijsprofessionals toe om op authentieke wijze om te gaan met de uitdagingen van het onderwijs van nu en zet hen bevlogen in hun kracht.

Patries kent de ins en outs van het onderwijs. Ze heeft ruim 25 jaar gewerkt als onderwijs- & organisatieadviseur voor de CED groep. Daarnaast was ze opleider en supervisor voor de Academie voor Mindful Teaching. Sinds 2007 combineert ze haar werk als senior onderwijs- en organisatieadviseur met dat van mindfulness- en compassietrainer. Ze begeleidt onderwijsorganisaties bij de implementatie van mindfulness en mentale veerkracht, zowel voor onderwijs- en leidinggevenden als voor leerlingen en studenten. Verder was ze lid van de adviesraad van de Stichting Mentale Fitheid 2020 en actief in de werkgroep onderwijs van de VMBN. Bovendien is ze gastdocent bij het Breederode Instituut voor de opleiding POH GGZ en bij de RINO Amsterdam. CARE for teachers is de sterke combinatie van de beide werelden van onderwijs en mindfulness.

Patries Dekkers, directeur CARE for teachers

Patries Dekkers, Directeur CARE for teachers Nederland en België

Ja, ik wil graag meer weten over CARE for teachers!